Fokus Humlor & Bin

Fortsättning på vårt grönflagg-tema.

Torsdagen den 19/10 -2017
Eleverna visade stor entusiasm inför eftermiddagen och vi inledde med en kort introduktion om bin och andra pollinerare. Vi pratade om att pollinerarna blir färre och färre och att det är ett problem för människan. Vi pratade om vilka åtgärder vi människor tar till för att hjälpa pollinerare att bli fler igen. Vi pratade om ängsmark som tak på hus i städerna, vi pratade om att gräsmattor i parkerna får lämna plats för ängsmark med blommor. Vi tog också upp honungens läkande effekt

Åsa tillverkade bivaxsalva och hällde upp på små burkar. Alla fick med varsin burk hem i slutet av dagen. Vi ser en stor nyfikenhet hos alla elever när det kommer till de praktiska moment som vi genomför.

De tillverkade vaxljus av vaxkakor tillsammans med Lotta.

Åk 6 och de gick in i köket med Malin för en kombination av Hemkunskap och Grön Flagg. De fick tillverka glass inför dagen efter (fredagens dessert efter lunchen) med honung som enda sötningsmedel. Vi dekorerade med de inlagda päron vi tillverkade en av de tidigare Grön Flagg torsdagarna. De fick lära sig att använda elvisp, att preparera en dessert. Men de har också lärt sig att glass inte behöver innehålla socker eller konserveringsmedel och att man kan göra den själv, utan glassmaskin eller andra avancerade hjälpmedel.