Förskolan Ekbacken

Om förskolan

Precis intill skolan ligger förskolan Ekbacken. Närheten mellan skola-förskola skapar en känsla av samhörighet och gemenskap bland både vuxna och barn. På förskolan har vi plats för 30 barn. Vår ambition är att ha mindre barngrupper och god personaltäthet för att alla barn ska få en god omsorg. På förskolan utgår vi i dagsläget från en syskonavdelning 1-5 år där vi sedan delar gruppen efter barns mognad. Vi arbetar utifrån barns inflytande genom att vara lyhörda på barnens önskemål och intressen och formar vår verksamhet utefter detta. Vi arbetar hårt för att alla barn ska trivas, ha roligt och lära sig så mycket som möjligt. Vår gemensamma profil lyder lust att lära och mod att lyckas – och det är precis vad vi vill ge era barn!

På förskolan får barnen leka, lära och upptäcka omvärlden på ett mångfacetterat sätt. Vi arbetar för att ha en miljö som är inspirerande för barnen att utforska och leka i. Vi utmanar barnen i deras tankar och erbjuder spänning och glädje. Vi varierar miljöer där vi gör kortare utflykter, leker på skolgården, leker i skogen, använder skolans idrottshall och mycket mer.

Omsorg, lek och lärande!
På Ekbacken får varje barn den omsorg det behöver med fokus på lärandet. Vi varvar fri lek med planerade aktiviteter och är måna om att barnen också behöver komma ner i varv, läsa en bok eller bara umgås. Vårt mål är att ditt barn får det de behöver i stunden, just nu!

Grön Flagg Certifierad Förskola
Vi på förskolan Ekbacken arbetar med källsortering och med temat hållbar utveckling. Vi diskuterar med barnen varför det är så viktigt att ta hand om vår planet. Exempel från det vi gör med barnen är att vi källsorterar, går till miljöstationen, samtalar om hållbar utveckling veckoligen, odlar, tittar på hur det ser ut i världen. Vi lär barnen att alla har vi olika förutsättningar, men alla är vi lika värda! Vi anser viktigt att tidigt lägga grundmedvetande kring att vi bara har en planet och denna måste vi ta hand om på bästa sätt.

Närproducerade råvaror
Maten vi får på förskolan lagas i skolans kök där vi prioriterar närproducerade råvaror. Vårt fokus ligger både på att locka barnen att smaka olika smaker men också att de får i sig bra och näringsrik kost. De pedagogiska måltiderna vi har är därför viktiga för att barnen ska uppmuntras till att äta bra och bli inspirerade av andra. Förskolan erbjuder varierad kost där vi även uppmuntrar vegetarisk kost utvalda dagar. Vi erbjuder även specialkost vid behov.

Har ni frågor kring förskolan eller är intresserade av ett besök så är ni välkomna att kontakta oss!

Förskolan Ekbacken
E-post: forskolan@misterhultskola.se

Rektor: Miša Ignjatović
E-post: misa.ignjatovic@misterhultskola.se

Anmälan till förskolan sker genom blankett som lämnas till förskolan eller skickas till vår e-post. Hämta blankett.

Adress:
Misterhults Förskola