Förskolan Ekbacken

Välkommen!
Precis intill skolan ligger förskolan Ekbacken. Närheten mellan skola/förskola skapar en känsla av samhörighet och gemenskap bland både vuxna och barn. På förskolan har vi 30 platser, där vi organiserar för små barngrupper och personaltäthet. På förskolan finns närvarande två avdelningar med barn 1-3 år och 3-5 år. Vi arbetar delat eller sammanslaget med barngrupperna utifrån förutsättningar som barnantal och tänkta aktiviteter men även barnens inflytande. Ekbackens förskola arbetar efter att varje barn ska få sitt behov tillgodosett. Förskolans profil lyder likt skolans, lust att lära och mod att lyckas!

På förskolan får barnen leka, lära och upptäcka omvärlden på ett mångfasetterat sätt. Vi arbetar för att ha en miljö som är inspirerande för barnen att utforska och leka i. Vi utmanar barnen i deras tankar och erbjuder spänning och glädje. Vi varierar miljöer där vi gör kortare utflykter, leker på skolgården, leker i skogen, använder skolans idrottshall och mycket mer.

Educare
På Ekbacken ska varje barn få den omsorg, lärande och fostran de behöver. Samtidigt som vi gör roliga aktiviteter med barnen kan vi också varva ner i soffan, läsa en bok eller bara samtala. Vi ser till att ditt barn får det de behöver i stunden.

Grön Flagg Certifierad Förskola
Förskolan Ekbacken arbetar aktivt med källsortering och hållbar utveckling i stort. Vi lär barnen varför det är så viktigt att ta hand om vår planet. Som en del i projektet har vi även odlat med barnen. Vi samtalar kring kost, energi och vad som får oss välmående. Vi har även haft fokus på gifter, vart det förekommer och hur vi förhåller oss till det.

Närproducerade råvaror
Maten vi får på förskolan lagas i skolans kök och där prioriteras närproducerade råvaror. Maten är viktig för att barnen ska orka en hel dag på förskolan. De pedagogiska måltiderna vi har är därför viktiga för att barnen ska få i sig det de behöver samt bli inspirerade av andra. Vi erbjuder givetvis specialkost vid behov och serverar även vegetariskt alternativ.

Föreningen
Förskolan är en del av Misterhult skolas ekonomiska förening. Ett nära samarbete med föräldrar, närsamhället, lokala företag, politiker, föreningar och organisationer ett vanligt inslag i vår verksamhet. Allt eventuellt överskott i Misterhults Skola Ek. För. återinvesteras i verksamheten.

Har ni frågor kring förskolan eller är intresserade av ett besök så är ni välkomna att kontakta oss!

Förskolan Ekbacken
forskolan@misterhultskola.se

Rektor för förskola, Miša Ignjatović
misa.ignjatovic@misterhultskola.se