Förskolan

Välkommen till Förskolan Ekbacken!

I samhället Misterhult i natursköna kustnära Östra Småland finns vår lilla förskola med 20 platser. Med skogen runt knuten och närheten till havet upplever vi årstidernas växlingar tillsammans med barnen i vår kulturhistoriskt rika miljö.

Precis intill förskolan har vi skolan, vilket skapar en ”vi-känsla” för både stora och små. Lust att lära och mod att lyckas, vår profil delas av oss alla.

Som en del av Misterhult skolas ekonomiska förening/friskola, så är ett nära samarbete med föräldrar, närsamhället, lokala företag, politiker, föreningar och organisationer ett dagligt inslag i verksamheten.
Här får barnen leka, lära och upptäcka världen i en trygg miljö. Vi arbetar enligt läroplanen samt barnkonventionen och driver ett aktivt arbete med att förebygga utanförskap.

Med ett kreativt skapande arbetssätt och med utomhuspedagogiskt lärande vävs olika kunskapsområden in i lärandet och vi använder ofta naturen som lärosal. Barnen får mycket frisk luft och rörelseträning i utemiljö.

Några tillfällen i veckan delas barnen in i två grupper.
Nyckelpigorna är de lite yngre barnen och Solrosorna är de äldre barnen.
Och som ett led för att visa vårt engagemang för miljö och hållbar utveckling,  så har vi nu inlett ett arbete med ”Grön flagg”, där vi hoppas på att bli certifierade framöver (drivs av Håll Sverige rent).

Har ni frågor är ni välkomna att höra av er!

Våra kontaktuppgifter till Förskolan Ekbacken:
Misterhultsvägen 29
572 95 Figeholm