Förskolan Ekbacken

Precis intill skolan ligger förskolan Ekbacken. Närheten mellan skola/förskola skapar en känsla av samhörighet och gemenskap bland både vuxna och barn. På förskolan har vi plats för 30 barn. Vi arbetar för att ha mindre barngrupper och personaltäthet. På förskolan utgår vi i dagsläget från en syskonavdelning 1-5 år där vi sedan delar gruppen efter barns mognad. Vi arbetar utifrån barns inflytande genom att vara lyhörda på barnens önskemål och intressen och formar vår verksamhet utefter detta. Vi arbetar hårt för att alla barn ska trivas och ha en rolig stund hos oss. Förskolans profil lyder likt skolans, lust att lära och mod att lyckas!

På förskolan får barnen leka, lära och upptäcka omvärlden på ett mångfasetterat sätt. Vi arbetar för att ha en miljö som är inspirerande för barnen att utforska och leka i. Vi utmanar barnen i deras tankar och erbjuder spänning och glädje. Vi varierar miljöer där vi gör kortare utflykter, leker på skolgården, leker i skogen, använder skolans idrottshall och mycket mer.

Omsorg, lek och lärande!
På Ekbacken strävar vi efter att varje barn ska få den omsorg den behöver med fokus på lärandet. Samtidigt som vi gör roliga och mer fartfyllda aktiviteter med barnen kan vi också varva ner i soffan, läsa en bok eller bara umgås emellanåt. Vårt mål är att ditt barn får det de behöver i stunden.

Grön Flagg Certifierad Förskola
Vi på förskolan Ekbacken arbetar aktivt med källsortering och med temat hållbar utveckling. Vi diskuterar med barnen varför det är så viktigt att ta hand om vår planet. Exempel från det vi gör med barnen är att vi källsorterar, går till miljöstationen, samtalar om hållbar utveckling veckoligen, odlar, tittar på hur det ser ut i världen m.m. Vi försöker redan från grunden lägga ett medvetande kring att vi bara har en planet och denna måste vi ta hand om på bästa sätt. har vi även odlat med barnen.

Närproducerade råvaror
Maten vi får på förskolan lagas i skolans kök där vi prioriterar närproducerade råvaror. Vårt fokus ligger både på att locka barnen att smaka olika smaker men också att de får i sig bra mat. De pedagogiska måltiderna vi har är därför viktiga för att barnen ska få i sig det de behöver samt bli inspirerade av andra. Maten är av varierande slag där vi även en del dagar erbjuder endast vegetariskt. Specialkost erbjuds vid behov.

Föreningen
Förskolan är en del av Misterhult skolas ekonomiska förening. Ett nära samarbete med föräldrar, närsamhället, lokala företag, politiker, föreningar och organisationer ett vanligt inslag i vår verksamhet. Allt eventuellt överskott i Misterhults Skola Ek. För. återinvesteras i verksamheten.

Har ni frågor kring förskolan eller är intresserade av ett besök så är ni välkomna att kontakta oss!

Förskolan Ekbacken
forskolan@misterhultskola.se

Rektor för förskola, Miša Ignjatović
misa.ignjatovic@misterhultskola.se

Anmälan till förskolan sker genom blankett som lämnas till förskolan eller skickas till.

Blankett går att finna här

Mejl:
forskolan@misterhultskola.se