Skulpturprojekt Varelser.

Torsdagen den 9/11 drog vi igång skulpturprojektet Varelser.

På bilden har eleverna fått se skulpturer från världens alla hörn och tidsåldrar och som ligger som inspiration till detta projekt. Allt från egyptens gudar till dagens dataspelsmonster.
De har fått skissa fram sin egen varelse och ska bygga den i skumgummi.
Varelsen ska vara en ljudfångare som ska hängas upp i taket i matsalen. Vi har pratat om arbetsmiljö och buller. Detta projekt blir ett praktiskt knep för att minska bullret. Varelserna byggs med återbruk i tanken. Många funderingar kommer upp under arbetet. Hur förvandlar man en platt form till ett klot? Detta ger en praktisk känsla för grundformer som återkommer i alla ämnen såväl bild som i matematik.

Barnen får arbeta efter eget huvud och lösa problem som uppstår. De har fria händer och får möjlighet att vara innovativa och skapande. Deras varelser ska de skapa en mytologi kring. Och här får eleverna berätta med både bild och text.
Första torsdagen startade upp i ett kreativt kaos och som formar till sig efter det att eleverna bygger ihop sina delar till varelsen.

Nästa torsdag fortsätter projektet.

Bakom tangenterna

Åsa