Terminen slut!

Nu är vårterminen straxt slut!

Denna termin har varit en intensiv, inspirerande och kul termin. Eleverna har nosat på att programmera, så väl utan dator som med. De har fått programmera robotar och löst uppgifter med dem. Åk 3-6 har i So arbetat med en tidslinje där de praktiskt skapat föremål som passar in i jordklotets och människans historia. Vi började med Big Bang och slutar någonstans i framtiden.
Fokus för de mindre barnen har varit stenåldrarna fram till vikingatiden och de äldre barnen har arbetat med svensk historia från Gustav Vasa till Carl von Linné. Vidare används tidslinjen av fler skolämnen då vi pratar om konsthistoria och teknisk landvinningar. Det är ett sätt att arbeta ämnensövergripande. I bilden har barnen fått prova på street art och gerillaslöjd. Sjätteklassarna fick uppdrag att dekorera bollplanket. I sedvanlig ordnng har eleverna gjort utflykt till Götemaren då de får cykla och bada. De har cyklat till Göljhultsgrottorna och haft läger på Skeppsgården där de lärt sig sjövett med roddbåtar och kanoter.
Även i år har våra elever visat sina talanger på schackfronten. De kom ända fram till kvartsfinalen i Yes to Chess. Grattis!
Sjätteklassarna åkte på en skolresa till Stockholm där de gick en stadsvandring i gamla stan och mötte historiens alla spöken. Moderna muséet inspirerade och Vasaskeppet fick också besök. Under våren har 4-6 arbetat med sin kunskapsteater och den 12/6 hade eleverna världspremiär. Detta var deras egen slutgiltiga redovisning av allt arbete i so. Kvällen startade med syrisk mat och mingel. Alla var uppklädda inför premiären. När sedan klockan ringde så var det närmare sjuttiotalet personer som klev in i gymnastiksalen för att se föreställningen.
Tidningen Barometern raporterade om detta och här har vi en länk dit.

Det finns så enormt mycket mer att berätta då var dag är en ny resa och våra elever är de som är huvudpersonerna.

Kika även i vårt fotoalbum där vi lägger upp lite bilder från våra äventyr. (Skolan har tillstånd av föräldrar att publicera dessa bilder. med GDPR i åtanke.)

På fredag är det skolavslutning och då tackar vi för oss och önskar alla ett välförtjänt sommarlov. Vi syns till hösten!

Bakom tangenterna Åsa Nilsson