Traditioner, julstök och bad!

Torsdagen den 30/11 har vi tittat på ”Traditioner” Vi har lärt oss att pepparkakan först existerade i Mesopotamien år 1700 f. Kr. Den kom inte till Sverige förrän under 1300-talet. Appråpå detta så bakade vi ju enorma mängder pepparkakor såklart! Vi har även smyckat dörrar och blomlådor och allt vi kunde hitta på med granris och lite stjärnor och annat smått och gott. Vi har stöpt ljus, tillverkat domherrar och fixat till den gamle bocken som just nu befinner sig på taket till skolan.

Som avrundning på denna dag skapade vi en ny sak som vi kanske vill ska bli tradition. ÅK 6 gjorde smet och gräddade saffransvåfflor. De gjorde egen chokladsås till och serverade med en klick vispgrädde. Allt blev mumsfilibabba! Alla eleverna samlades i matsalen i slutet av dagen och vissa åt så många som fem våfflor!

Under hösten har vi jobbat frekvent med Barnens Rättigheter och nu har vi formgivit ett träd som alla barn i hela skolan har bidragit till. Det har vi satt upp i matsalen, kom ihåg att de har rätt att hävda sin åsikt därhemma, det har vi nu lärt dem:)

Onsdagen den 6/12 var hela skolan åter igen i Mönsterås och Vattenpalatset. En heldag med simträning och badlek! Lunch åts med stor aptit på plats. Och det var trötta och nöjda barn som återvände hem!